Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη εβδομάδα πτώσης από τον Ιανουάριο για τον δείκτη δολαρίου

Διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα στις 104,73, υποχωρώντας από το υψηλό δύο μηνών των 105,36 που παρατηρήθηκε στην αρχή της εβδομάδας.

Πρώτη εβδομάδα πτώσης από τον Ιανουάριο για τον δείκτη δολαρίου

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο, με πορεία για εβδομαδιαία απώλεια, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την έκταση της μελλοντικής πορείας σύσφιξης της Federal Reserve.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα στις 104,73, υποχωρώντας από το υψηλό δύο μηνών των 105,36 που παρατηρήθηκε στην αρχή της εβδομάδας.

Ο δείκτης δολαρίου πρόκειται να υποχωρήσει κατά 0,4% αυτή την εβδομάδα -θα είναι η πρώτη εβδομάδα πτώσης από τον Ιανουάριο.

Το χτύπημα στο νόμισμα έρχεται από την υπόθεση που θέλει τη Fed να τηρεί μέτρια νομισματική πορεία σύσφιξης -κλίμα που ενισχύθηκε μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Raphael Bostic.

Ο Bostic είπε ότι προτιμά την «αργή και σταθερή» ως την κατάλληλη πορεία δράσης για τη Fed, υποστηρίζοντας μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα και προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος των υψηλότερων επιτοκίων μπορεί να αρχίσει να γίνεται αισθητός μόνο την άνοιξη.

Οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v