Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερό το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Το αυστραλιανό δολάριο ήταν ο σημαντικότερος κινητήριος μοχλός της ημέρας, υποχωρώντας 0,7% στα $0,668, στο χαμηλότερο από τα τέλη Δεκεμβρίου. Αιτία το σήμα της RBA για πιθανό τέλος της νομισματικής σύσφιξης.

Σταθερό το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Σταθερό παραμένει το δολάριο πριν από την κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί αφότου η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας (RBA)  άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε σχεδόν να έχει τελειώσει με τη νομισματική σύσφιξη.

Το αυστραλιανό δολάριο ήταν ο σημαντικότερος κινητήριος μοχλός της ημέρας, υποχωρώντας 0,7% στα $0,668, στο χαμηλότερο από τα τέλη Δεκεμβρίου, ακόμη και όταν η κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο όπως αναμενόταν κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,60%, στο υψηλότερο της τελευταίας δεκαετίας.

Όμως, σε μια ήπια κίνηση, η RBA άλλαξε μια αναφορά σε περαιτέρω «αυξήσεις» των επιτοκίων, λέγοντας αντ' αυτού ότι θα χρειαζόταν «περαιτέρω αυστηροποίηση», υποδηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του κύκλου των αυξήσεων.

Κατά τα άλλα, το ευρώ, η στερλίνα και το γεν παρέμειναν σε γενικές γραμμές σταθερά με το ενιαίο νόμισμα στα $1,0671, τη βρετανική λίρα στα $1,20245 και το δολάριο στα 135,7 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v