Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 96 σεντς το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στο υψηλότερο της διετίας διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας τα 96 σεντς, ύστερα από την ανακοίνωση για την αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο.

Πάνω από τα 96 σεντς κυμαίνεται πλέον το ευρώ έναντι του δολαρίου, διαμορφούμενο στο υψηλότερο επίπεδο της διετίας, ύστερα από την ανακοίνωση της υψηλότερης από ό,τι αναμενόταν διεύρυνσης του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ.

Το εμπορικό έλλειμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο διευρύνθηκε κατά 10,7% στα 35,94 δισ. δολάρια, σε σχέση με το προηγούμενο ποσό των 32,47 δισ. δολαρίων του Μαρτίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το έλλειμμα θα ανερχόταν στα 32,28 δισ. δολάρια. Πριν από την ανακοίνωση οι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούσαν ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δεν θα κατόρθωνε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 96 σεντς.

Μάλιστα έθεταν ως καταλύτη, όπως και αποδείχτηκε, την ανακοίνωση του εμπορικού ελλείμματος. Τώρα πλέον θεωρούν ότι το επόμενο σημείο στήριξης για το δολάριο διαμορφώνεται στα 96,60.

Σύμφωνα με έρευνα της Merrill Lynch, οι διαχειριστές κεφαλαίων σε όλο τον κόσμο έχουν επενδύσει τα λιγότερα κεφάλαια στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για πρώτη φορά μετά το Φεβρουάριο του 2000, εξαιτίας των ανησυχιών για τα εταιρικά κέρδη και την πορεία της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v