Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει πάνω από τα 96 σεντς το ευρώ

Το ευρώ συνέχισε και αργά το απόγευμα την ανοδική του πορεία έναντι του δολαρίου, καταρρίπτοντας το φράγμα των 96 σεντς και σημειώνοντας ρεκόρ διετίας, μετά και τις δυσμενείς εξελίξεις στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ. Αυτή την ώρα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 96,34 σεντς.

Συνέχισε την ανοδική του πορεία το ευρώ έναντι του δολαρίου, καταρρίπτοντας το φράγμα των 96 σεντς και σημειώνοντας ρεκόρ διετίας.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται σήμερα μεταξύ 95,58-96,46 σεντς από 95,74 σεντς που ήταν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, ενώ σήμερα το απόγευμα έφτασε στα 96,4 σεντς. Η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώθηκε στα 95,92 έναντι 95,61 χθες.

Η ελκυστικότητα του αμερικανικού νομίσματος περιορίζεται από την υποχώρηση των χρηματιστηριακών τιμών στις ΗΠΑ λόγω εκτιμήσεως για επιβράδυνση της ανάκαμψης των εταιρικών κερδών και της αβεβαιότητας για την ορθότητα των λογιστικών πρακτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq έχουν καταγράψει απώλειες 5% και 23% αντίστοιχα.

Παράλληλα, η ισοτιμία του γεν με το αμερικανικό νόμισμα προσεγγίζει εκ νέου τα επίπεδα της 4ης Ιουνίου όταν η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη στις αγορές συναλλάγματος για να αναχαιτίσει την πορεία ενίσχυσής του ιαπωνικού νομίσματος.

Ειδικότερα, το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 96,34 σεντς ανά δολάριο έναντι 95,90 σεντς το πρωί και 95,84 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 96 σεντς.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό διαμορφώνεται στα 118,62 γεν ανά ευρώ, έναντι 118,59 γεν ανά ευρώ το πρωί και 118,61 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 123,71 γεν, έναντι 123,75 γεν το πρωί και 123,89 γεν χθες.

Στο μεταξύ το δολάριο αναμένεται να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις μετά την επιβεβαίωση των προβλέψεων των εμπειρογνωμόνων για τη διεύρυνση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v