Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 93,43 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 1,8%

Tα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Μαρτίου έκλεισαν τελικά στα 93.43 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 1.81%, καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις προς καταγραφή κερδών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Συνεχίστηκε και σήμερα το ανοδικό ράλι στο energy complex, καθώς οι δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας μέσα στο σαββατοκύριακο ότι θα σταματήσει να προμηθεύει με πετρέλαιο τις ΗΠΑ, σε αντίποινα της κίνησης της Exxon Mobil να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας, λόγω δικαστικής διαμάχης, έδωσαν την αφορμή για μια έντονα ανοδική συνεδρίαση.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού, ενώ διαπραγματεύθηκαν αρχικά έως την περιοχή των 90.92 δολαρίων, στη συνέχεια ανέστρεψαν πορεία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν να διαπραγματεύονται στην περιοχή των 94.70 δολαρίων, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τις θέσεις τους, δεδομένης της ανοδικής διάσπασης της περιοχής των 92.60-80 δολαρίων (τεχνικό επίπεδο αντίστασης).

Έτσι τα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Μαρτίου έκλεισαν τελικά στα 93.43 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 1.81%, καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις προς καταγραφή κερδών.

Ανάλογη άνοδο σημείωσαν και τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να ενισχύεται κατά 1.97% και να κλείνει στα 260.44 cents/gallon (συμβόλαια Μαρτίου) και τη βενζίνη να κλείνει στα 239.62 cents/gallon με άνοδο 1.65%. Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για το φυσικό αέριο, τα συμβόλαια του οποίου ενισχύθηκαν κατά 2.83% και έκλεισαν στα 8.536 δολάρια/MMBtu.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η εκρηκτική άνοδος του αργού πετρελαίου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη Ν. Αφρική έχουν αναγκάσει το τελευταίο διάστημα πολλά ορυχεία να υπολειτουργούν ή να παραμένουν κλειστά, οδήγησαν την πλατίνα σε νέα ιστορικά υψηλά στα 1949.5 δολάρια/ουγκιά, η οποία και συμπαρέσυρε ολόκληρο το complex σε κέρδη.

Έτσι τα futures χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισαν τελικά στα 927.70 δολάρια/ουγκιά, με άνοδο 0.59%, έχοντας διαπραγματευθεί μεταξύ 919.6 και 931 δολαρίων. Εντυπωσιακή άνοδος όμως σημειώθηκε στην αγορά του ασημιού, καθώς οι αγοραστές έδειξαν ότι έχουν τον πρώτο λόγο στην αγορά, οδηγώντας τα συμβόλαια Μαρτίου στην περιοχή των 17.535 δολαρίων/ουγκιά και κέρδη της τάξεως του 2.48% για την ημέρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v