Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,91% για το πετρέλαιο στα 92,74 δολάρια

Μεγάλη μεταβλητότητα επικράτησε στο Nymex, μετά από το χθεσινό ράλι και το squaring of positions, που προκάλεσαν οι δηλώσεις Chavez. Σήμερα όμως οι συμμετέχοντες στην αγορά επανεξέτασαν πιο ψύχραιμα την κατάσταση, ενόψει και της ανακοίνωσης αύριο των εβδομαδιαίων αποθεμάτων από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Μεγάλη μεταβλητότητα επικράτησε στο Nymex, μετά από το χθεσινό ράλι και το squaring of positions, που προκάλεσαν οι δηλώσεις Chavez.

Σήμερα όμως οι συμμετέχοντες στην αγορά επανεξέτασαν πιο ψύχραιμα την κατάσταση, ενόψει και της ανακοίνωσης αύριο των εβδομαδιαίων αποθεμάτων από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας, καθώς αναμένεται νέα αύξηση των αποθεμάτων.

Έτσι τα συμβόλαια Μαρτίου του αργού διαπραγματεύθηκαν μεταξύ 92.06 και 94.15 δολαρίων, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά εμφανίζονται διχασμένοι για την περαιτέρω πορεία του μαύρου χρυσού, και έκλεισαν τελικά στα 92.74 δολάρια/βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 0.91%.

Απώλειες κατέγραψαν τόσο τα προϊόντα όσο και το φυσικό αέριο, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει 0.58% χαμηλότερα στα 258.92 cents/gallon, τα συμβόλαια της βενζίνης να υποχωρούν κατά 1.34% και να κλείνουν στα 236.40 cents/gallon. Απώλειες της τάξης του 1.14% κατέγραψαν τα συμβόλαια του φυσικού αερίου παραδόσεως Μαρτίου και έκλεισαν στα 8.434 δολάρια/MMBtu.

Έντονες πιέσεις σημειώθηκαν σήμερα στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, καθώς οι συμμετέχοντες έκλεισαν τις θέσεις τους, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών. Έτσι ενώ και σήμερα τα futures της πλατίνας (σειρά Απριλίου) ενισχύθηκαν αρχικά και κατέγραψαν νέο ιστορικό υψηλό στην περιοχή των 1970 δολαρίων/ουγκιά, στη συνέχεια υποχώρησαν έντονα για να κλείσουν τελικά στα 1907 δολάρια/ουγκιά, με απώλειες 1.67%.

Αντίστοιχη ήταν η κίνηση και για το ασήμι, όπου τα συμβόλαια του Μαρτίου κατέγραψαν νέο υψηλό στα 17.650 δολάρια/ουγκιά, πριν υποχωρήσουν υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων 1.63% χαμηλότερα, στα 17.185 δολάρια/ουγκιά.

Στον χρυσό τώρα, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου υποχώρησαν κατά 1.79% και έκλεισαν στα 910.10 δολάρια/ουγκιά, έχοντας διαπραγματευθεί ενδοσυνεδριακά έως και τα 928.5 δολάρια.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v