Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός

Η αναμενόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της εταιρικής φορολογίας πιέζει τον χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί 0,05% σε 1.266,60 δολάρια, ενώ νωρίτερα βυθίστηκε σε χαμηλά δύο εβδομάδων. Πτωτικά κινείται και το πετρέλαιο.

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, ενώ νωρίτερα σήμερα υποχώρησε σε χαμηλά δύο εβδομάδων, καθώς η όρεξη των επενδυτών για ρίσκα αυξήθηκε λόγω ανανεωμένης αισιοδοξίας για την αμερικανική οικονομία. Παράλληλα εξανεμίζεται η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία, χαλαρώνοντας τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Αυτή τη στιγμή το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί λιγότερο, κατά 0,05% στα 1.266,60 δολάρια.

«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων διαπραγματεύσεων, η δυναμική του χρυσού ουσιαστικά μειώθηκε. Μπορούμε να δούμε ότι η όρεξη για ρίσκα έχει αυξηθεί μετά την άμβλυνση της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα και μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών», τόνισε ο Mark To, επικεφαλής έρευνας στην Wing Fung Financial στο Χονγκ Κονγκ.

«Πρέπει να κινηθούμε πίσω στο αρχικό εύρος trading των 1.200 με 1.250 δολαρίων», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται σήμερα να προτείνει μείωση του συντελεστή εταιρικού φόρου σε 15% και να προσφέρει στις πολυεθνικές επιχειρήσεις μια μεγάλη φοροελάφρυνση για «επαναπατρισμένα» κέρδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που επηρεάζει σήμερα όλες τις αγορές.

«Για τους επενδυτές του χρυσού αυτά μπορεί να μην είναι καλά νέα, καθώς η συνολική κατάσταση για την κυβέρνηση Τραμπ είναι να διασφαλίσει πως υπάρχουν αρκετές εισροές κεφαλαίου προς αγορές περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων οι μετοχές και το δολάριο, για να χρηματοδοτηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα», εξήγησε ο To.

«Πρέπει να το εξισορροπήσουν αυτό διατηρώντας το αρχικό momentum, με την άνοδο των επιτοκίων και τη χρήση δημοσιονομικών πολιτικών που θα προσελκύσουν περισσότερο και περισσότερο κόσμο στα αμερικανικά χρηματιστήρια, το οποίο θα είναι αρνητικό για τον χρυσό», πρόσθεσε.

Μικρή πτώση 0,12% καταγράφει και το ασήμι, στα 17,57 δολάρια η ουγγιά.

Αποδυναμώνεται σήμερα και το πετρέλαιο, καθώς στοιχεία του American Petroleum Institute αποκάλυψαν την Τετάρτη, όχι μόνο άνοδο 897.000 βαρελιών στα αμερικανικά αποθέματα αργού την εβδομάδα μέχρι τον Απρίλιο, αλλά και μια τεράστια και ασυνήθιστη για αυτή την εποχή αύξηση στα αποθέματα βενζίνης.

«Αν αυτά τα νούμερα επιβεβαιωθούν από την αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια, οι εκτεταμένες ανησυχίες για τα πεισματικά υψηλά αποθέματα πετρελαίου του ΟΟΣΑ θα αποδειχθούν δικαιολογημένες και θα έχουμε παρεμπόδιση της διαδικασίας εξισορρόπησης των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου», τόνισαν αναλυτές της PVM.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,46% στα 49,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,50% στα 51,84 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v