Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κινεζικές εισαγωγές ρεκόρ ενισχύουν το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,5%, στα 61,98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με κέρδη 0,64% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $72,53. Παραμένουν οι ανησυχίες για την υπερκάλυψη της αγοράς, την ώρα που ενισχύεται η παραγωγή.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, σημειώνοντας μέτρια ανάκαμψη από το χαμηλό τριών εβδομάδων των τελευταίων ημερών. Αιτία οι εισαγωγές ρεκόρ των Κινέζων που ηρεμούν τις ανησυχίες για χαμηλότερη ζήτηση από την μεγαλύτερη εισαγωγική χώρα του κόσμου.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,5%, στα 61,98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με κέρδη 0,64% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $72,53.

«Οι τιμές υποστηρίζονται από το άλμα των κινεζικών εισαγωγών του Οκτωβρίου», σημειώνει και ο υπεύθυνος στρατηγικής της PVΜ, Tamas Varga.

Οι εισαγωγές της Κίνας ενισχύθηκαν κατά 32% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, φτάνοντας τα 9,61 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Την ίδια ώρα πάντως παραμένουν οι ανησυχίες για την υπερκάλυψη της αγοράς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεπεράσει τη Ρωσσία και έχουν γίνει η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική χώρα, ενώ αναμένεται να φτάσουν τα 12 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι τα μέσα του 2019.

Η παραγωγή δεν έχει αυξηθεί μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε Ρωσσία, Σαουδική Αραβία, Ιράκ και Βραζιλία. 

Ο χρυσός, με απώλειες 0,4%, διαμορφώνεται στα 1.224 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v