Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά άνω του 4% στο αργό μετά τις προτάσεις του Ριάντ

Το αμερικανικό αργό με πτώση κατά 4,5% φτάνει στα 50,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με απώλειες 4,6% διαμορφώνεται στα $58,71. Μικρότερη περικοπή στην τροφοδοσία προτείνει η Σαουδική Αραβία.

Βουτιά άνω του 4% στο αργό μετά τις προτάσεις του Ριάντ

Απώλειες πάνω από 4% στις τιμές του πετρελαίου, την Πέμπτη, αφότου ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η περικοπή κατά 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα (bpd) θα είναι αρκετή για τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται των φωνών εκείνων στον Οργανισμό που καλούν σε μείωση της παραγωγής τους τελευταίους έξι μήνες, εν μέσω αυξημένων φόβων ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση.

Το βασίλειο ωστόσο είχε προηγουμένως υποδηλώσει ότι θα ήθελε μεγαλύτερη μείωση στην τροφοδοσία της αγοράς, κατά τουλάχιστον 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Το αμερικανικό αργό με πτώση κατά 4,5% φτάνει στα 50,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με απώλειες 4,6% διαμορφώνεται στα $58,71

O OΠΕΚ και οι σύμμαχοι του αναμένεται να αποφασίσουν στη διήμερη συνεδρίαση τους την περικοπή παραγωγής αργού, με στόχο την ενίσχυση των τιμών, παρά την πίεση του Ντόναλντ Τραμπ για χαμηλότερες τιμές.

Οι χώρες-μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών συναντώνται σήμερα στη Βιέννη, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν με τους συμμάχους τους.

Η συνάντηση έρχεται αφότου η αγορά πετρελαίου έχει κάνει τη μεγαλύτερη βουτιά από την οικονομική κρίση του 2008. Οι τιμές του αργού έχουν χάσει περίπου 30% τους τελευταίους δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v