Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης ρίχνουν το αργό

Απώλειες 1,7% για το αμερικανικό αργό, που διαμορφώνεται στα 55,70 δολάρια ανά βαρέλι, πτώση 1,8% για το brent, που κυμαίνεται στα $65,10. Κέρδη 0,65% για τον χρυσό, στα 1.294,40 δολάρια/ουγγιά.

Οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης ρίχνουν το αργό

Μεγάλη πτώση καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, μετά την επιδείνωση των διεθνών οικονομικών προοπτικών.

Η ΕΚΤ προειδοποίησε για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, ενώ οι κινεζικές εξαγωγές έκαναν βουτιά τον Φεβρουάριο.

Απώλειες 1,7% για το αμερικανικό αργό, που διαμορφώνεται στα 55,70 δολάρια ανά βαρέλι, πτώση 1,8% για το brent, που κυμαίνεται στα $65,10. Κέρδη 0,65% για τον χρυσό, στα 1.294,40 δολάρια/ουγγιά.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές δέχθηκαν πλήγμα από τα σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία είναι «σε μία περίοδο συνεχιζόμενης αδυναμίας και διάχυτης αβεβαιότητας».

Το κλίμα στις αγορές αργού επιβαρύνεται σημαντικά από την απότομη πτώση των κινεζικών εξαγωγών, οι οποίες έκαναν «βουτιά» κατά 20,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η Wall Street Journal ανέμενε αρνητική κίνηση ύψους 6%.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5,2% μετά τις απώλειες κατά 1,5% του Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 2,5%.

Το συνολικό εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έφτασε στα 4,12 δισ. δολάρια, καταγράφοντας απότομη πτώση από τα 39,16 δισ. που ήταν τον Ιανουάριο. Δεν ήταν επίσης σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες για 24,45 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v