Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Αναλυτές εκτιμούν πως οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σήμερα υψηλότερα λόγω των προσδοκιών πως η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί του OPEC, μπορεί να λάβουν μέτρα για να στηρίξουν την αγορά, μέσω της μείωσης προμήθειας του εμπορεύματος.

Οι προσδοκίες ότι η «βουτιά» του 4% που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, μπορεί να οδηγήσει τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες σε μείωση της προσφοράς, δίνουν ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Τα futures του Brent κάνουν άλμα 2,29% στα 57,52 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 2,84% στα 52,54 δολάρια.

Χθες και οι δυο τύποι πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, μετά την απρόσμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, που ενέτεινε τις ανησυχίες πως ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω τον ρυθμό αύξησης της ζήτησης φέτος.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέφεραν πως οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σήμερα υψηλότερα λόγω των προσδοκιών πως η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου του κόσμου, και άλλοι παραγωγοί του OPEC, μπορεί να λάβουν μέτρα για να στηρίξουν την αγορά, μέσω της μείωσης προμήθειας του εμπορεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v