Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Μειώσεις παραγωγής από τον OPEC για στήριξη της αγοράς "βλέπουν" οι επενδυτές. Η ΙΕΑ υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση πετρελαίου φέτος και το 2020.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, με τις προσδοκίες για περισσότερες μειώσεις παραγωγής από τον OPEC να στηρίζουν τις τιμές, αν και οι ανησυχίες για την σινοαμερικανική εμπορική διένεξη κρατούν όποια κέρδη σε περιορισμένο επίπεδο.

Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκε η μηνιαία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, που αναφέρει πως οι αυξανόμενες ενδείξεις για οικονομική επιβράδυνση και η κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, η οποία αυξάνεται με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2008 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Η ΙΕΑ προέβη επίσης σε μείωση της πρόβλεψής της για τη ζήτηση πετρελαίου του 2019, κατά 100.000 ημερησίως σε 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, και για το 2020 κατά 50.000 βαρέλια ημερησίως στα 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,35% στα 57,58 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,36% στα 52,73 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v