Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Την Παρασκευή η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανέφερε πως οι αυξανόμενες ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης και η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης είχαν ως αποτέλεσμα η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αναπτυχθεί με τον βραδύτερο ρυθμό από το 2008.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και για την εξέλιξη του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου, που έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση της προοπτικής για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

Την Παρασκευή η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανέφερε πως οι αυξανόμενες ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης και η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης είχαν ως αποτέλεσμα η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αναπτυχθεί με τον βραδύτερο ρυθμό από το 2008, ενώ προέβη σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια ζήτηση του 2019 και 2020 στα 1,1 εκατ. βαρέλια και 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως αντίστοιχα.

Τα futures του Brent υποχωρούν κατά 0,72% στα 58,11 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,25% στα 53,82 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v