Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν πείθει η συμφωνία του ΟΠΕΚ, υποχωρεί το αργό

Δεν βλέπουν οι επενδυτές ότι σύντομα οι αγορές θα ισορροπήσουν. Tο αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,9%, στα $21,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,2%, στα $31,34. Ο χρυσός, με οριακή άνοδο, διαμορφώνεται στα 1.762,30 δολάρια/ουγγιά.

Δεν πείθει η συμφωνία του ΟΠΕΚ, υποχωρεί το αργό

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με τη συμφωνία για μείωση-ρεκόρ της παραγωγής που έκλεισε ο ΟΠΕΚ να μην πείθει τους επενδυτές ότι σύντομα οι αγορές θα ισορροπήσουν. Ωστόσο, την πτώση συγκρατεί η πρόβλεψη για βουτιά των αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών, μαζί με τους συμμάχους του και τη Ρωσία, συμφώνησαν για περικοπές στην τροφοδοσία της αγοράς κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Οι επιπλέον περικοπές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα, καθώς και από άλλα κράτη εκτός του Οργανισμού, θα ανεβάσουν την εκτιμώμενη συνολική μείωση στα περίπου 19,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Στο trading της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,9%, στα $21,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,2%, στα $31,34. Ο χρυσός, με οριακή άνοδο, διαμορφώνεται στα 1.762,30 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v