Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση 11% για το αμερικανικό αργό

Έως τα 15 δολάρια υποχωρούσε η τιμή του WTI και στα 20,60 του Brent, καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι γεμίζουν με ταχείς ρυθμούς. Οι επενδυτές αναμένουν πως η ζήτηση θα παραμείνει χαμηλότερη της προσφοράς για αρκετούς μήνες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία.

Νέα πτώση 11% για το αμερικανικό αργό

Σε πτωτική τροχιά επιστρέφουν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ενδείξεων πως οι αποθηκευτικοί χώροι παγκοσμίως γεμίζουν γρήγορα, εγείροντας ανησυχίες πως οι μειώσεις στην παραγωγή δεν θα γίνουν αρκετά γρήγορα για να αντισταθμίσουν την κατάρρευση της ζήτησης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα futures παράδοσης Ιουνίου του αμερικανικού αργού κατέγραφαν πτώση έως 11,45% στα 15 δολάρια το βαρέλι και του Brent σχεδόν 4%, στα 20,60 δολάρια.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 518,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 17 Απριλίου, κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 535 εκατ. βαρελιών που είχε καταγραφεί το 2017, ενώ η πλωτή αποθήκευση αργού έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 160 εκατ. βαρέλια, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι επενδυτές αναμένουν πως η ζήτηση θα παραμείνει χαμηλότερη της προσφοράς για αρκετούς μήνες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v