Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, ενώ ο OPEC+ πιέζει για μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης, μετά τις επιφυλακτικές απόψεις των παραγωγών του OPEC+ και της Fed αναφορικά με την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν 0,79% στα 42,59 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,79% στα 45,01 δολάρια.

Ο OPEC+ δήλωσε χθες πως ο ρυθμός ανάκαμψης της πετρελαϊκής αγοράς φαίνεται πως είναι βραδύτερος του αναμενόμενου, με αυξανόμενο κίνδυνο ενός παρατεταμένου δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η ομάδα αυτή πιέζει τα κράτη που αντλούν περισσότερο πετρέλαιο από τους στόχους, να μειώσουν περισσότερο την παραγωγή τους τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο λόγω των ανησυχιών για την ανάκαμψη της ζήτησης.

Εν τω μεταξύ, χθες η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά περισσότερο από 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα 17,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η συνολική ζήτηση τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είναι μειωμένη κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v