Ανοιξε η όρεξη των επενδυτών κι ανεβαίνουν οι τιμές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 44 σεντς, στα 91,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση, βρίσκεται στα $92,58.

Ανοιξε η όρεξη των επενδυτών κι ανεβαίνουν οι τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αντιστρέφοντας ορισμένες από τις απώλειες της Παρασκευής. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 44 σεντς, στα 91,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση, βρίσκεται στα $92,58.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται σε μια στενή προοπτική παγκόσμιας προσφοράς και μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής που απέτρεψε το κλείσιμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και αποκατέστησε την όρεξή τους για ανάληψη κινδύνων.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν άνοδο σχεδόν 30% το τρίτο τρίμηνο λόγω των προβλέψεων για μεγάλο έλλειμμα προσφοράς αργού τους τελευταίους τρεις μήνες της χρονιάς, αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επέκτειναν τις περικοπές προσφοράς μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών με τη Ρωσία και άλλους συμμάχους, ή ΟΠΕΚ+, είναι απίθανο να τροποποιήσει την τρέχουσα πολιτική παραγωγής πετρελαίου όταν συνεδριάσει η επιτροπή του την Τετάρτη, ανέφεραν στο Reuters τέσσερις πηγές του ΟΠΕΚ+, καθώς οι αυστηρότερες προμήθειες και η αυξανόμενη ζήτηση οδηγούν σε άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v