Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον... ανήφορο πήρε ο χρυσός

Με σημαντική άνοδο κινείται η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές, ξεπερνώντας τα 300 δολάρια ανά ουγκιά. Οι αναλυτές, που αποδίδουν την άνοδο της τιμής στην αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Μ. Ανατολής, βλέπουν νέο επίπεδο αντίστασης για το πολύτιμο μέταλλο, τα 308 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε επίπεδα που δεν είχε συναντήσει από τις 8 Φεβρουαρίου ανέβηκε την Πέμπτη ο χρυσός και παρέμεινε σε αυτά, καθώς οι επενδυτές αρνήθηκαν να προβούν σε ρευστοποιήσεις εν όψει των αργιών της Παρασκευής και της Δευτέρας, λόγω του καθολικού Πάσχα.

Στο ευρωπαϊκό κλείσιμο της αγοράς του πολύτιμου μετάλλου, ο χρυσός ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 300 δολαρίων ανά ουγκιά και δείχνει να σταθεροποιείται στην περιοχή των 302 δολαρίων, κοιτώντας προς περιοχή στήριξης τα 308 δολάρια ανά ουγκιά.

Οι παροικούντες την αγορά αναγνωρίζουν πως ”το μόνο που μπορεί να συμβεί, από τη στιγμή που το επίπεδο 297 - 302 δολ. είναι παρελθόν, είναι να δημιουργηθεί νέο στην περιοχή των 302 - 308 δολαρίων”.



Όπως εκτιμούν αναλυτές, η απότομη αύξηση της τιμής του μετάλλου θα πρέπει να αποδοθεί στην αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Μ. Ανατολής, όπου πιθανά ισραηλινά αντίποινα στην πρόσφατη παλαιστινιακή επίθεση αυτοκτονίας, θα σημάνει κύκλο αστάθειας στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v