Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό χαμηλό στα yield Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας

Στην "ασφάλεια" των ομολόγων στρέφονται οι επενδυτές μετά τα πρακτικά της Fed και τα απογοητευτικά μεγέθη της Γερμανίας. Αναθεωρούνται τα σενάρια για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Μίνι ράλι στους τίτλους Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας.

Σε ιστορικό χαμηλό οδηγούνται οι αποδόσεις των ομολόγων Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ράλι για τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed – που κοινοποιήθηκαν χθες - οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υποστήριξαν πως μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως ένα ισχυρότερο δολάριο δημιουργούν πιθανούς κινδύνους για το outlook της αμερικανικής οικονομίας. «Τα πρακτικά της Fed είναι πιο απαισιόδοξα από ότι προέβλεπαν πολλοί, ενώ εκφράζεται ενισχυμένη ανησυχία για την επιβράδυνση στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κίνα, ενώ ορισμένοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ενίσχυση του δολαρίου» δήλωσε ο Νικ Σταμένοβιτς, της RIA Capital Markets και συμπλήρωσε: «Κατά συνέπεια, η αγορά έχει αναθεωρεί την αύξηση των επιτοκίων από το δεύτερο τρίμηνο στο τρίτο τρίμηνο του 2015 με αποτέλεσμα να ενισχύονται τα βραχυπρόθεσμα Treasuries και οι ευρωπαϊκές αγορές σταθερού εισοδήματος»

Το αποτέλεσμα ήταν μίνι ράλι στα κρατικά ομόλογα, Οι αποδόσεις (που κινούνται αντιστρόφως των τιμών) των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών Treasuries υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, αμέσως μετά την ανακοίνωση. Την σκυτάλη πήραν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκοί κρατικοί τίτλοι και η τάση ενισχύθηκε με τα αρνητικά μεγέθη για τη γερμανική οικονομία.

Έτσι, η απόδοση των 10ετών τίτλων της Ισπανίας μειώθηκαν κατά 6 μονάδες βάσης, στο 2,043% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Αντίστοιχα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας βρέθηκε στο 1216% που επίσης είναι ιστορικό χαμηλό. Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,28% (σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό χαμηλό του 2,255% που πέτυχαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών Bund επίσης υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό, κατά 4 μονάδες βάσης στο 0,866%.

Πτωτικά κινείται και η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, στο 6.574%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v