Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Κάτω από το 3% η απόδοση του 30ετούς ομολόγου

Υποχωρούν αισθητά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τους ρυθμούς παγκόσμιας ανάπτυξης. Πτώση οχτών μ.β. για το 10ετές στο 2,20%.

Ενισχύονται οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων με την απόδοση του 2ετούς να σημειώνει τη μεγαλύτερη εντός του 2014 καθώς τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη προκαλούν ανησυχίες για παγκόσμια επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ υποχωρεί κάτω από το 3% για πρώτη φορά από το Μάιο του 2013 μετά την πτώση σε χαμηλό δύο ετών της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία και το χαμηλό πέντε ετών του πληθωρισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Fed αναμένεται να διατηρήσει για μεγαλύτερο διάστημα τα μηδενικά επιτόκια καθώς βλέπει ότι οδεύουμε σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό.

Η απόδοση του αμερικανικού 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,38% ενώ νωρίτερα σημείωνε πτώση έως έξι μονάδες.

Αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 2,95%.

Παράλληλα το 10ετές υποχωρεί κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 2,20% ενώ νωρίτερα είχε κινηθεί χαμηλότερα έως το 2,19%, ήτοι σε χαμηλό αντίστοιχο του Ιουνίου 2013.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v