Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα διεθνή ομόλογα λόγω ευρώ - Πιέσεις στην Ελλάδα

Οι ομολογιακές αποδόσεις υποχωρούν σε νέα χαμηλά σε χώρες, από την Αυστραλία και την Ιαπωνία, έως την Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Την ίδια στιγμή, ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στους ελληνικούς τίτλους.

Στροφή στα ομόλογα επιχειρούν οι επενδυτές σε αναζήτηση "ασφαλούς καταφυγίου", εν μέσω ισχυρής υποχώρησης για το ευρώ. 

Ο σχετικός δείκτης με ομόλογα αναφοράς της Bofa-ML υποχώρησε στα ιστορικά χαμηλά του 1,3%, με τις ομολογιακές αποδόσεις να υποχωρούν σε νέα χαμηλά σε χώρες, από την Αυστραλία και την Ιαπωνία, έως την Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα ομόλογα ενισχύονται καθώς το ευρώ υποχωρεί εν μέσω σεναρίων ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει άμεσα τις αγορές κρατικών ομολόγων για να αντιμετωπίσει το στασιμοπληθωρισμό. 

Η απόδοση του γερμανικού πενταετούς τίτλου υποχώρησε στο -0,008% στις 2 Ιανουαρίου, στην πρώτη φορά που υποχωρεί κάτω από το μηδέν. 

Ωστόσο, στην Ελλάδα, το ξεπούλημα στα ομόλογα συνεχίζεται, εν μέσω σεναρίων για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύεται κατά 30 μονάδες βάσης στο 9,58%. Η απόδοση του τριετούς τίτλου κινείται στο 12,915% ενώ ανοδικά κινείται και η απόδοση του 5ετούς τίτλου, στο 10,66%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v