Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Μετά τη νίκη Μακρόν υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης. Στο 5,57% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, στο 5,556% η απόδοση του 2ετούς τίτλου.

Φρέσκα χαμηλά άγγιξαν οι αποδόσεις του ελληνικού κυβερνητικού χρέους, στον απόηχο της έκβασης των γαλλικών προεδρικών εκλογών, καθώς υποχωρούν οι φόβοι των επενδυτών για διάλυση της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου (που κινείται αντίστροφα από την τιμή) υποχώρησε σε 5,57%, δηλαδή κατά περισσότερο από 0,13% σε σχέση με τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας και με τα χαμηλότερα επίπεδά της από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται σε 5,556%.

Οι αποδόσεις υποχώρησαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν η Ελλάδα έφτασε σε συμφωνία με τους πιστωτές. Η τάση συνεχίστηκε σήμερα με τη χθεσινή νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, καθώς ο νέος πρόεδρος είναι πιστός υποστηρικτής της ευρωζώνης και επιχειρηματολογεί υπέρ μεταρρυθμίσεων στο μπλοκ.

Οι FT σημειώνουν πως η αγορά για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι σχετικά μικρή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδας το κατέχουν οι πιστωτές στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, ωστόσο αλλαγές στην τιμολόγηση του χρέους θα πρέπει να θεωρούνται δείκτης ενός ευρύτερου αισθήματος στην αγορά, σχετικά με την υγεία της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, στον απόηχο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, οι αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου της χώρας διαμορφώνεται στο 0,76%, ενώ του 2ετούς τίτλου στο 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v