Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,18% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε υψηλό δύο εβδομάδων το επιτόκιο του 10ετούς Bund. Στο προσκήνιο οι συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό για την απομάκρυνση των μεταξύ τους εμπορικών διαφωνιών αλλά και η ομιλία Πάουελ. Αργία σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και σήμερα η επιβεβαίωση του outlook για σταθερές αυξήσεις επιτοκίων στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, σε ομιλία του την Παρασκευή από το οικονομικό συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, σημείωσε ότι  η σταδιακή προσέγγιση στην αύξηση των επιτοκίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν η αμερικανική οικονομία και η αύξηση των θέσεων εργασίας.

Η πρόοδος επίσης στις συνομιλίες των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό για την απομάκρυνση των μεταξύ τους εμπορικών διαφωνιών, όσον αφορά τη συμφωνία NAFTA (North American Free Trade Agreement), ενισχύει τη διάθεση για ρίσκο και το κλίμα προς αγορές με χρέος χαμηλότερης αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, αν και το trading είναι υποτονικό, λόγω και της αργίας στη Βρετανία.

Υποδηλώνοντας ότι η Fed θα παραμείνει στο μονοπάτι των σταθερών αυξήσεων επιτοκίων, τα σχόλια του Πάουελ θεωρήθηκαν καθησυχαστική ένδειξη από τους επενδυτές.

Η κεντρική τράπεζα, που ξεκίνησε τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής το 2015, έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και αναμένεται να κάνει το ίδιο τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται στο 3,14%, του ισπανικού 10ετούς με δύο μονάδες βάσης υψηλότερα διαμορφώνεται στο 1,40%, ενώ του γερμανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται ανοδικά, στο 0,367%, στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Στο 4,18% παραμένει το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, ελαφρώς υψηλότερα -στο 3,81%- του 7ετούς, ενώ στο 3,20% -δύο μονάδες βάσης υψηλότερα- διαμορφώνεται του 5ετούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v