Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,17% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Οι ανησυχίες για τις δαπάνες της γειτονικής χώρας και οι δηλώσεις του Λουίτζι ντι Μάιο για το το δημόσιο έλλειμμα φέρνουν την απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου σε υψηλό τριών μηνών.

Στο 4,17% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Υψηλό τριών μηνών «χτύπησε» η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου την Τρίτη, οδηγούμενο από τις ανησυχίες για τις πολιτικές όσον αφορά τις δαπάνες, ενόψει δημοπρασιών ομολόγων, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Λουίτζι ντι Μάιο είπε σε ιταλική εφημερίδα ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας θα μπορούσε να ξεπεράσει το «ταβάνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 3% του ΑΕΠ, την επόμενη χρονιά.

Η χώρα πρόκειται επίσης να συγκεντρώσει 7,5 δισ. σε δημοπρασία ομολόγων την Πέμπτη. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου ενισχύεται, στο 3,19% στο πρωινό trading, σημειώνοντας άνοδο κατά 3 μονάδες βάσης σε ημερήσια βάση.

Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 10ετούς ισπανικού κινείται ανοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,43%, ενώ υψηλότερα βρίσκεται και του 10ετούς γερμανικού, στο 0,37%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς παραμένει κοντά στο χθεσινό επίπεδο, στο 4,17%. Του 7ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 3,80% και του 5ετούς διαμορφώνεται στο 3,18%.

Στις ΗΠΑ, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου κινείται ανοδικά, στο 2,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v