Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναφορές για το QE ρίχνουν τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να απευθυνθεί στην ΕΚΤ για περισσότερες αγορές ομολόγων, έτσι ώστε να αποφύγει υποβάθμιση των αξιολογήσεων, μετέδωσε η La Stampa. Σταθεροποιητικές κινήσεις στους ελληνικούς τίτλους.

Οι αναφορές για το QE ρίχνουν τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Χαμηλότερα κινούνται τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων κατά 4-5 μονάδες βάσης την Τετάρτη, με τους αναλυτές να επικαλούνται αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, ότι η Ιταλία ενδέχεται να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για νέες αγορές ομολόγων.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να απευθυνθεί στην ΕΚΤ για περισσότερες αγορές ομολόγων, έτσι ώστε να αποφύγει υποβάθμιση των αξιολογήσεων, μετέδωσε η La Stampa.

Η Ιταλία αναζητά συμμάχους για υποστήριξη των ομολόγων της τις τελευταίες εβδομάδες, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να εκφράζουν μικρή ανησυχία για την πρόσφατη διεύρυνση της διαφοράς των ιταλικών αποδόσεων με τα επιτόκια άλλων ευρωπαϊκών τίτλων.

Το επιτόκιο του 2ετούς ιταλικού υποχωρεί πέντε μονάδες βάσης στο 1,24%, ενώ του 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,15%, φέρνοντας τη διαφορά με τις αποδόσεις του γερμανικού Bund στις 277 μονάδες βάσης από 280 αργά την Τρίτη.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού διαμορφώνεται στο 1,46%, ενώ και του γερμανικού αντίστοιχου παραμένει στο 0,38%.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα επιτόκια των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς στο 4,18%, του 7ετούς στο 3,79%, του 5ετούς στο 3,19%. Το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου ιταλικού μειώθηκε κάτω από τις 100 μονάδες βάσης για πρώτη φορά από το 2009.

Στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 2,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v