Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Η απόδοση του 2ετο;yς ιταλικού τίτλου υποχωρεί εννέα μονάδες βάσης στο 1,4% και του 5ετούς έξι μονάδες βάσης στο 2,52%. Στο 2,39% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων τη Δευτέρα, μετά την κίνηση της Fitch να διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγησh της χώρας στο ΒΒΒ.

O οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας. Η απόδοση του 2ετούς ιταλικού τίτλου υποχωρεί εννέα μονάδες βάσης στο 1,4% και του 5ετούς έξι μονάδες βάσης στο 2,52%.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι τόνισε τη Δευτέρα ότι θέλει να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από 3% ενώ ο υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία υποστήριξε ότι η Ιταλία πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ.

Στα υπόλοιπα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα στο 2,39%. 

Πτωτικά κινείται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου στο 1,46%, ενώ η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,9%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v