Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,48% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Του 7ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 4,17% και του 5ετούς, δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,56%. Στο προσκήνιο η αμερικανική οικονομία και αγορά εργασίας. Συνάντηση Ντράγκι-Ματαρέλα φέρεται να έγινε την Τετάρτη.

Στο 4,48% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι αγορές ομολόγων είναι σε πορεία για τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων μηνών, με τους φόβους για πιο σφιχτή νομισματική πολιτική να τροφοδοτούνται από τα ισχυρά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας.

Όλα σχετίζονται με τις Κεντρικές Τράπεζες, ο Τζερόμ Πάουελ (επικεφαλής της Fed) είναι αισιόδοξος και ας μη ξεχνάμε ότι αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μειώνει κατά το ήμισυ τις μηνιαίες αγορές ομολόγων (στα 15 δισ. ευρώ), σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της BBVA, Jaime Costero Denche.

Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 4,48%, του 7ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 4,17% και του 5ετούς, με δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 3,56%.

Στο ιταλικό μέτωπο, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει ο ιταλικός λαός περισσότερο από το spread, καθώς και ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απορρίψει τον προϋπολογισμό.

Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα περιορίσει τις φορολογικές διευκολύνσεις για τις τράπεζες και τους πετρελαϊκούς ομίλους. Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 3,35%. 

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων φέρουν τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι να έχει συναντηθεί με τον Ιταλό Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι κίνδυνοι που απορρέουν από την αρνητική αντίδραση της αγοράς στο νέο προϋπολογισμό της χώρας

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά, στο 3,35%, όπως και του γερμανικού 10ετούς, στο 0,56%. Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται γενικά μία με δύο μονάδες βάσης υψηλότερα.

Ανοδική κίνηση στην απόδοση του 10ετούς Treasury που φτάνει το 3,212%. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έφτασε σε νέο υψηλό επτά ετών, στο 3,232%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v