Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χέρι-χέρι στην πτώση ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

Δεν καθησύχασαν τους επενδυτές οι δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΟΙΚ. Μέτρα για την περίπτωση περαιτέρω διεύρυνσης των spreads των ιταλικών αποδόσεων φέρεται να εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση. Σε υψηλό τετραετίας η απόδοση του 30ετούς ιταλικού ομολόγου. Ανοδικά και τα ελληνικά yields.

Χέρι-χέρι στην πτώση ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα, λόγω της "κόντρας" της Ρώμης με τις Βρυξέλλες, παρασύροντας υψηλότερα τις αποδόσεις και των ελληνικών ομολόγων.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, Τζιοβάνι Τρία, μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή ζήτησε "εποικοδομητικό διάλογο" με την ΕΕ, ενώ τόνισε πως η Ιταλία πρέπει να κάνει περισσότερα για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Επίσης, χαρακτήρισε "συνετούς" τους στόχους της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, προσθέτοντας πως τα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρξει "η πρώτη σημαντική μείωση χρέους".

Αυτές οι δηλώσεις πάντως δεν φάνηκε να καθησύχασαν ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Νωρίτερα, η εφημερίδα La Stampa έγραφε πως η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μέτρα, για την περίπτωση περαιτέρω διεύρυνσης των spreads των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζιουζέπε Κόντε και οι υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία θα μπορούσαν να διοργανώσουν κάποιο roadshow για να στηρίξουν τα κρατικά ομόλογα της χώρας, ή η κυβέρνηση θα μπορούσε να απευθύνει έκκληση στους Ιταλούς πολίτες να αγοράσουν κρατικά ομόλογα.

Η απόδοση του 30ετούς ιταλικού ομολόγου ξεπέρασε το 4% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2014, του 10ετούς αγγίζει νέο υψηλό τεσσεράμισι ετών στο 3,628%, του πενταετούς κινείται σε υψηλό πενταετίας στο 3,09%, ενώ του 2ετούς κινείται σε υψηλά περίπου πενταμήνου, στο 1,93%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 4,68%, του 7ετούς στο 4,32%, του 5ετούς στο 3,61% και του μονοετούς στο 1,45%. 

Στο 0,54% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,98% το yield του αντίστοιχου πορτογαλικού τίτλου και στο 1,62% του ισπανικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v