Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό τα ιταλικά yields

Η "κόντρα" της Ρώμης με τις Βρυξέλλες με επίκεντρο τον προϋπολογισμό πιέζει τα ιταλικά ομόλογα, παρασύροντας υψηλότερα τις αποδόσεις και των ελληνικών τίτλων. Σκληρή στάση της Κομισιόν έναντι της Ιταλίας προεξοφλούν οι αγορές.

Σε νέο υψηλό τα ιταλικά yields

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε εκ νέου η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πει στην Ιταλία πως ανησυχεί για τα σχέδιά της σε ό,τι αφορά το έλλειμμα των επόμενων τριών ετών, καθώς παραβιάζουν αυτό που είχε ζητήσει η ΕΕ από τη Ρώμη τον Ιούλιο, ωστόσο η Ρώμη επέμεινε πως «δεν θα υποχωρήσει» από τα σχέδιά της για τις δαπάνες.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως ελπίζει ότι η Κομισιόν θα διαβάσει τις προτάσεις για τον προϋπολογισμό, προτού τις απορρίψει, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Ιταλία, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, πρέπει να υποβάλει το προσχέδιο προϋπολογισμού στην Κομισιόν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στο 3,52%, ενώ και του 2ετούς τίτλου ενισχύεται κατά 22 μ.β. στο 1,56%.

Πάντως, ο αναλυτής της Mizuho, Antoine Bouvet, σχολίαζε πως "έχουμε εκπλαγεί κάπως από την ισχύ της αντίδρασης στις αγορές ομολόγων, όμως φαίνεται πως η αγορά βιάζεται να συμπεράνει πως η Κομισιόν θα τηρήσει σκληρή στάση όταν η Ιταλία υποβάλει τον προϋπολογισμό της".

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται στο 0,56%, του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 1,59%, του πορτογαλικού στο 1,94%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,56%, του 7ετούς στο 4,2%, του 5ετούς στο 3,56% και του μονοετούς στο 1,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v