Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,3% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Επιβαρυμένο το κλίμα από τη χαμηλή «πτήση» της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία ΡΜΙ της IHS Markit. Στο επίκεντρο και οι εμπορικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών.

Yποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη κατέβασε ταχύτητα, περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit για τον Οκτώβριο προσγείωσαν τον ΡΜΙ στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 25 μηνών.

Το κλίμα επιβαρύνουν οι εμπορικές εντάσεις και οι ανησυχίες για την κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών όσον αφορά τα δημοσιονομικά σχέδια των Ιταλών. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης, στο 3,61%. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 0,39%. Τα επιτόκια άλλων ευρωπαϊκών κρατικών τίτλων επίσης κινούνται χαμηλότερα, με του 10ετούς γαλλικού να χτυπάει χαμηλό πέντε εβδομάδων στο 0,76% ενώ του ισπανικού αντίστοιχου να υποχωρεί στο 1,64%.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς παραμένει στο 4,3%, του 7ετούς διαμορφώνεται στο 3,95% ενώ του 5ετούς στο 3,36%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 3,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v