Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στα ιταλικά και ελληνικά yields

Δεν θα ξεφύγουμε από τον στόχο για 2,4% έλλειμμα στον προϋπολογισμό και αν χρειαστεί θα μειώσουμε δαπάνες, δηλώνει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας. Στηρίζουμε τους βασικούς πυλώνες του δημοσιονομικού σχεδίου, τονίζει ο ΥΠΟΙΚ.

Ανοδική κίνηση στα ιταλικά και ελληνικά yields

Ενισχύονται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών της χώρας για παραμονή στα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης, παρά το αίτημα της Κομισιόν για αναθεώρηση τους.

Ο στόχος του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019 θα επιτευχθεί χάρη σε πρόσθετες περικοπές δαπανών, εάν χρειαστούν, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύεται να παραμείνει στην ευρωζώνη, τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο. Δεν θα ξεφύγουμε από αυτόν, σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει 200 «άχρηστους» νόμους και πως αυτές οι περικοπές στη γραφειοκρατία θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση στις κρατικές δαπάνες.

Πρόσθεσε ότι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων θα υποχωρήσουν μετά τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του βασικού εισοδήματος.

Την ίδια ώρα, ο Τζιοβάννι Τρία ανακοίνωνε ότι η Ιταλία θα στηρίξει τους βασικούς πυλώνες του δημοσιονομικού σχεδίου της παρά το αίτημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναθεώρηση του.  Η Ιταλία έχει διορία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου για να απαντήσει στην Κομισιόν.

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς κυμαίνεται τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα, σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, στο 3,44%. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 0,43%, φέρνοντας το spread ιταλικού-γερμανικού στις 301 μονάδες βάσης, ενώ του ισπανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 1,61%.

Ανοδική κίνηση καταγράφεται και στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς κατά έξι μονάδες βάσης, στο 4,36%, του 7ετούς με ίδια άνοδο διαμορφώνεται στο 4,04% ενώ του 5ετούς με τρεις μονάδες υψηλότερα φτάνει στο 3,42%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 3,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v