Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,57% ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές, λόγω της πολιτικής αναστάτωσης σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία. Σταθεροποιητικές κινήσεις σήμερα, μία μέρα μετά το μπαράζ παραιτήσεων βρετανών υπουργών.

Στο 4,57% ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων είναι το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού, δείκτη αναφοράς για την ευρωζώνη. Το γεγονός δείχνει ότι η αβεβαιότητα στη Βρετανία και την Ιταλία συνεχίζει να υποστηρίζει τη ζήτηση για assets ασφαλούς καταφυγίου.

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της από τότε που έγινε πρωθυπουργός είναι η Τερέζα Μέι, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit και τις παραιτήσειςτεσσάρων υπουργών της.

Με δεδομένη την πολιτική αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι επενδυτές ανησυχούν ακόμη για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και παραμένουν σε ασφαλή καταφύγια και σε ομόλογα πιο υψηλής αξιολόγησης, σημειώνουν αναλυτές. 

Παρ΄ όλα αυτά, στο σημερινό trading επιστρέφει κάποια σταθερότητα, καθώς η μέρα στη βρετανική πολιτική και οικονομική σκηνή είναι καλύτερη από τη χθεσινή.

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, στο 3,44%, του ισπανικού 10ετούς παραμένει στο 1,62% ενώ του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 0,36%.

Στους ελληνικούς τίτλους, η απόδοση του 10ετούς, κατά τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 4,57%, του 7ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 4,24% και του 5ετούς, με πτώση κατά τέσσερις μ. β. φτάνει στο 3,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v