Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,54% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Το spread στην απόδοση ιρλανδικού-γερμανικού 10ετούς χτύπησε υψηλό πεντέμιση μηνών, την Παρασκευή, στις 65,5 μονάδες βάσης, ενώ στο πρωινό trading της Δευτέρας βρίσκεται στις 62 μονάδες βάσης. Υποχωρεί το yield του ιταλικού 10ετούς.

Στο 4,54% υποχωρεί το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Κοντά στο πιο υψηλό σημείο από τα τέλη Μαΐου βρίσκεται το spread ιρλανδικών-γερμανικών αποδόσεων, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική επίπτωση ενός άτακτου Brexit ρίχνουν τη ζήτηση για ιρλανδικά ομόλογα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της βρετανίδας πρωθυπουργού, εάν συμπληρωθούν οι απαραίτητες 48 επιστολές από βουλευτές του κόμματος της, που θα ζητούν άρση εμπιστοσύνης.

Η Βρετανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ιρλανδίας και τα σύνορα ανάμεσα σε Βόρεια Ιρλανδία και Ιρλανδία παραμένουν βασικό ζήτημα στις συνομιλίες για το Brexit.

«Ενα Brexit χωρίς συμφωνία θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της Ιρλανδίας, που θα επηρέαζε και τα κρατικά ομόλογα», σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της Commerzbank, Rainer Guntermann.

Ενώ τα yields του βρετανικού 10ετούς υποχωρούν ελαφρώς (στο 1,257%) ως αντίδραση στο προσχέδιο της συμφωνίας Βρετανίας-ΕΕ, τα ιρλανδικά ενισχύονται. Του 10ετούς έφτασαν σε υψηλό μήνα, στο 1,045%, την Παρασκευή. Σήμερα διαμορφώνονται στο 1,018%.

Το spread στην απόδοση ιρλανδικού-γερμανικού 10ετούς χτύπησε υψηλό πεντέμιση μηνών, στις 65,5 μονάδες βάσης, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ στο πρωινό trading της Δευτέρας βρίσκεται στις 63 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 3,46%, με τους αναλυτές να βλέπουν κάποια συναινετικά σχόλια από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Το επιτόκιο του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται καθοδικά, στο 1,63% ενώ του γερμανικού 10ετούς Bund σταθεροποιητικά, στο 0,38%.

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς, κατά τρεις μονάδες βάσης σε σχέση με την Παρασκευή, φτάνοντας στο 4,54%, του 7ετούς κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,20% ενώ του 5ετούς κατά δύο μ. β. στο 3,49%.

Στις ΗΠΑ, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 3,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v