Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη πτώση στα ιταλικά yields

Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών ίσως είναι ανοιχτός σε συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό.

Μεγάλη πτώση στα ιταλικά yields

Καθοδικά κινούνται τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,65%, του 7ετούς κατά τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα φτάνει στο 4,37% ενώ του 5ετούς με μικρότερη κίνηση κατά μία μονάδα, κυμαίνεται στο 3,63%.

Την ίδια ώρα, πτώση κατά δώδεκα μονάδες βάσης σημειώνει η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, φτάνοντας στο 3,51%. Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τελευταίου μήνα. Το επιτόκιο του 2ετούς υποχωρεί 16 μ.β. στο 1,23%.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών είναι μάλλον ανοιχτός σε συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι έτοιμος να μειώσει τις προγραμματισμένες δαπάνες για το βασικό εισόδημα των Ιταλών.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 0,37%, του ισπανικού 10ετούς διατηρείται στο 1,65%, του βρετανικού αντίστοιχου ενισχύεται τρεις μ.β. στο 1,41% ενώ του ιρλανδικού 10ετούς υποχωρεί στο 1,03%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 3,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v