Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ιταλικά ομόλογα

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού σημειώνει καθοδική κίνηση κατά επτά μονάδες βάσης, στο 3,379%, με το spread ιταλικού-γερμανικού κάτω από τις 300 μ.β. για πρώτη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες. Χαμηλότερα κινούνται και οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων.

Ενισχύονται τα ιταλικά ομόλογα

Σε χαμηλό δύο μηνών υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου την Παρασκευή, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να σκέφτεται να παραιτηθεί, λόγω του αδιεξόδου Ρώμης-Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό. 

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι επειδή ο Σαβόνα είναι γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του, οι αγορές εκλαμβάνουν θετικά τις πληροφορίες της Corriere Della Sera. Ο ίδιος ωστόσο το διαψεύδει, σύμφωνα με το Reuters.

Το επιτόκιο του 2ετούς ιταλικού υποχωρεί 11 μονάδες βάσης, στο 0,892%. Είναι χαμηλότερα περίπου 40 μ.β. αυτή την εβδομάδα και είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού σημειώνει καθοδική κίνηση κατά επτά μονάδες βάσης, στο 3,379%, με το spread ιταλικού-γερμανικού κάτω από 300 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού κινείται σταθεροποιητικά, στο 0,375%.

Χαμηλότερα κινούνται και οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Του 10ετούς κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 4,56%, του 7ετούς κατά έξι μ. β. στο 4,18% και του 5ετούς κατά τρεις, στο 3,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v