Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,38% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Δύο σχόλια του Αμερικανού Προέδρου ήταν αρκετά για να επαναφέρουν τους φόβους για τον εμπορικό πόλεμο και να οδηγήσει την απόδοση του γερμανικού 10ετούς σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών. Σταθεροποιητικά τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων.

Στο 4,38% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών περνάει η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, καθώς τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου φέρνουν εμπορικές εντάσεις διεθνώς και τροφοδοτούν τις ανησυχίες για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal ότι αναμένει πως οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα θα αυξηθούν στο 25%.

Αναφερόμενος στο Brexit δήλωσε ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση ίσως κάνει πιο δύσκολο το εμπόριο ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο.

Τα δύο αυτά σχόλια ήταν αρκετά για να επαναφέρουν στο προσκήνιο τους φόβους για τον εμπορικό πόλεμο, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων με την καλύτερη πιστοληπτική βαθμολόγηση χαμηλότερα.

Το επιτόκιο του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 0,33%, στο πιο χαμηλό σημείο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Άλλα ομόλογα της ευρωζώνης, όπως της Ολλανδίας και της Γαλλίας, είναι επίσης 2-3 μονάδες βάσης χαμηλότερα και επίσης κοντά στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο μηνών.

Τα ιταλικά yields κρατούν τα χθεσινά κέρδη τους. Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,24%.

Τα επιτόκια των ελληνικών τίτλων κινούνται σταθεροποιητικά. Του 10ετούς διατηρείται στο 4,38%, του 7ετούς στο 4,03% και του 5ετούς, υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 3,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v