Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,25% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το επιτόκιο του 7ετούς δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 4,01% ενώ του 5ετούς με 3 μ.β. υποχώρηση, φτάνει στο 3,31%. Στις 270 μονάδες βάσης το spread του ιταλικού 10ετούς, μετά τη συμφωνία της ιταλικής κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά σχέδια.

Στο 4,25% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Oι προοπτικές επαναπροσέγγισης Ρώμης και Βρυξελλών όσον αφορά τον ιταλικό προϋπολογισμό μειώνουν το ιταλικό spread τη Δευτέρα, την ώρα που τα «κίτρινα γιλέκα» επιβαρύνουν τα γαλλικά ομόλογα.

Ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός συμφώνησε όσον αφορά «τους αριθμούς και το περιεχόμενο» του προϋπολογισμού που θα προτείνει στην Κομισιόν σε μία προσπάθεια να αποφύγει πειθαρχική διαδικασία.

Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Φιλίπ Εντουάρ είπε στην εφημερίδα Les Echos ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται πιθανότατα να ξεπεράσει το όριο της ΕΕ (3% του ΑΕΠ) την επόμενη χρονιά, στο περίπου 3,2%.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, σταθερή από το τελευταίο κλείσιμο, διαμορφώνεται στο 2,95% και του γερμανικού 10ετούς Bund επίσης αμετάβλητη κυμαίνεται στο 0,25%. Το spread των επιτοκίων στους δύο τίτλους φτάνει στις 270 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς, μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 0,72%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 2,88%.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, μία μονάδα βάσης υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, διαμορφώνεται στο 4,25%.  Η απόδοση του 7ετούς δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 4,01% ενώ του 5ετούς με 3 μ.β. πτώση, φτάνει στο 3,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v