Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η συμφωνία Ρώμης-Βρυξελλών ενισχύει ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ιταλικών yields υποχωρούν μετά τη συμφωνία με την Κομισιόν, όσον αφορά τα δημοσιονομικά σχέδια του 2019. Καθοδικά και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Η συμφωνία Ρώμης-Βρυξελλών ενισχύει ιταλικά και ελληνικά ομόλογα

Ράλι κάνουν τα ιταλικά ομόλογα την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν για επίτευξη συμφωνίας με τη Ρώμη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει φτάσει σε συμφωνία με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό του 2019, η οποία δεν δίνει ακόμη μία μακροπρόθεσμη λύση στα οικονομικά προβλήματα της, αλλά επιτρέπει να αποφευχθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον της, ανακοίνωσε ο Bάλντις Ντομπρόβσκις

Τα πειθαρχικά μέτρα όσον αφορά τον ιταλικό προϋπολογισμό μπορούν να αποφευχθούν, με δεδομένο ότι τα συμφωνημένα μέτρα θα εφαρμοστούν πλήρως από την Ιταλία, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters. 

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα διαμορφωθεί στο 2,04% του ΑΕΠ (από 2,4% που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός) πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πάντως ότι τα ιταλικά δημοσιονομικά σχέδια ακόμη προκαλούν ανησυχίες.

Η αγορά καλωσορίζει τα νέα, αλλά το επίκεντρο τώρα αναμένεται να μετατοπιστεί στη χαμηλή οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 17 μονάδες βάσης, στο 2,76%. Το spread με το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς φτάνει στις 252 μονάδες βάσης, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται και τα ελληνικά ομόλογα. Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς σημειώνει καθοδική κίνηση κατά εννέα μονάδες βάσης, σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, στο 4,29%. Του 7ετούς περνάει κάτω από το 4%, στο 3,92% ενώ του 5ετούς κυμαίνεται εννέα μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,36%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διατηρείται στο 0,24%, του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 1,27%, ενώ του γαλλικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 0,70%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το επιτόκιο του 10ετούς Treasury με καθοδική κατεύθυνση, διαμορφώνεται στο 2,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v