Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,38% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ισχυρές πιέσεις στα ιταλικά yields. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται έντεκα μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,80%, μετά το χαμηλό τρεισήμιση μηνών (2,69%) που βρέθηκε χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς μετά την έγκριση του προϋπολογισμού.

Στο 4,38% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η προειδοποίηση της Apple για τα έσοδα της εταιρείας χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα. Σε μια εξαιρετικά σπάνια προειδοποίηση για την πορεία της κερδοφορίας της προχώρησε η τεχνολογική εταιρεία, επιρρίπτοντας ευθύνες στην οικονομική αδυναμία της Κίνας και τις απογοητευτικές αναβαθμίσεις του iPhone στον αναπτυγμένο κόσμο, για την διαφορά έως και 10% σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της, σύμφωνα με τους FT.

Το γεγονός εντείνει τους φόβους για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ στο επίκεντρο παραμένει και η σινοαμερικανική εμπορική σχέση. Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές και ασιατικές μετοχές. 

To κλίμα ευνοεί τα «ασφαλή καταφύγια». Κέρδη άνω του 1% καταγράφει το γεν έναντι του δολαρίου, ενώ το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς παραμένει στο χαμηλό του 0,18% και του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου στο 1,22%.

Ισχυρές πιέσεις στα ιταλικά yields. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται έντεκα μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,80%, μετά το χαμηλό τρεισήμιση μηνών (2,69%) που βρέθηκε χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς μετά την έγκριση του προϋπολογισμού. Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος του τελευταίου μήνα. Τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα και του ισπανικού 10ετούς, στο 1,43%.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς παραμένει στο χθεσινό κλείσιμο του 4,38%, όπως και του 5ετούς, που διατηρείται στο 3,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v