Ενισχύονται τα γερμανικά yields μετά το χαμηλό διετίας

Η σταθερότητα του δομικού πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο οδηγεί τις γερμανικές αποδόσεις υψηλότερα. Στο 4,39% διαμορφώνεται του ελληνικού 10ετούς. Υποχωρούν τα ιταλικά επιτόκια.

Ενισχύονται τα γερμανικά yields μετά το χαμηλό διετίας

Ενισχύονται και την Παρασκευή τα γερμανικά ομόλογα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης μπορεί να επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο περισσότερο από ότι αναμενόταν, αλλά η δομική μέτρηση παρέμεινε σταθερή.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι τιμές στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, κατεβάζοντας ταχύτητα από την άνοδο κατά 1,9% του Νοεμβρίου.

Η επιβράδυνση ήταν μεγαλύτερη από την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και η οποία προέβλεπε 1,8% πληθωρισμό.

Ο δομικός δείκτης που παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις αποφάσεις της και εξαιρεί τον ευμετάβλητο τομέα των μη επεξεργασμένων τροφίμων και της Ενέργειας ήταν σταθερός στο 1,1% και σε συμφωνία με τις προβλέψεις.

Σε αυτή τη δομική μέτρηση αντιδρούν οι αγορές ομολόγων, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς να ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 0,189% και σε υψηλό συνεδρίασης, μετά το χθεσινό κλείσιμο σε χαμηλό διετίας, στο 0,151%, ενώ του βρετανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 6,3 μονάδες βάσης, στο 1,258%.

Κατά 5,4 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, φτάνοντας στο 2,835%. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συζητήσεις με την Banca Carige για την απόκτηση «κόκκινων δανείων» ύψους περίπου 3,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να συμβάλει στην εκκαθάριση του ισολογισμού της προβληματικής τράπεζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, μεταδίδει το Reuters.

Η «bad bank» του υπουργείου, που είχε προηγουμένως αξιοποιηθεί για τη διάσωση της Banca Monte dei Paschi di Siena και των δύο τραπεζών του Βένετο, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Carige από τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Mία μονάδα βάσης υψηλότερα το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς. 

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 1,3 μονάδα βάσης, στο 4,398% ενώ του 5ετούς κατά 2,6 μονάδες βάσης, στο 3,348%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,602% από 2,553% στο προηγούμενο κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v