Στο 4,39% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά yields, με το επίκεντρο στα σχόλια του επικεφαλής της Fed, την ισχυρή αμερικανική αγορά εργασίας και τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας που ξεκινούν σήμερα.

Στο 4,39% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης τη Δευτέρα, μετά την ισχυρή πώληση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Στο επίκεντρο τα σχόλια του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα ισχυρά στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας και τις ελπίδες για εύρεση λύσης στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί τώρα να είναι υπομονετική για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και να περιμένει πως θα εξελιχθεί η οικονομία. Υπογράμμισε επίσης πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αλλάξει πορεία όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων και τη συρρίκνωση του ισολογισμού, εφόσον αλλάξουν τα οικονομικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 312.000 νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο από 176.000 τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή άνοδο στις 177.000.

Στο εμπορικό μέτωπο, ξεκινούν σήμερα οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι οι συζητήσεις πηγαίνουν καλά και πως η αδυναμία της κινεζικής οικονομία δίνει στο Πεκίνο λόγο να εργαστεί προς μια συμφωνία.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διατηρείται στο 0,20%, του βρετανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 1,24%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,47%, ενώ του ιταλικού υποχωρεί 1,7 μ.β. στο 2,87%.

Σταθερό το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς που διαμορφώνεται στο 4,39%. Καθοδικά κινείται του 5ετούς, κατά δύο μονάδες βάσης, που κυμαίνεται στο 3,31%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury παραμένει στο 2,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v