Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,27% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και ο πιο χαμηλός πληθωρισμός της Κίνας οδηγούν τα επιτόκια των γερμανικών και γαλλικών κρατικών ομολόγων κοντά σε χαμηλό διετίας.

Στο 4,27% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχωρούν τα γερμανικά και γαλλικά yields την Πέμπτη, με κατεύθυνση προς το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών, καθώς ο πιο χαμηλός πληθωρισμός της Κίνας και η προσοχή όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές δίνουν στήριξη σε κρατικά ομόλογα υψηλής αξιολόγησης.

Πιο αδύναμα από τις προβλέψεις τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Κίνα την Πέμπτη. O δείκτης τιμών καταναλωτή τον Δεκέμβριο αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9% σε ετήσια βάση, ενώ ήταν χαμηλότερος από την πρόβλεψη των οικονομολόγων δημοσκόπησης του Reuters, που εκτιμούσαν ότι θα φτάσει το 2,1%. Τον Νοέμβριο ήταν 2,2%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού επίσης αυξήθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις, με τον ρυθμό αύξησης να είναι ο πιο αργός των τελευταίων δύο ετών. Eνισχύθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 1,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,6 μονάδες βάσης, στο 0,19%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου κατά 3,4 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 0,67%.

Το επιτόκιο του βρετανικού 10ετούς υποχωρεί 1,3 μ.β. στο 1,24%, του ιταλικού κινείται ελαφρώς ανοδικά -κατά περίπου μία μονάδα βάσης- στο 2,90%, ενώ του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί 3,5 μονάδες βάσης, στο 1,46%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 2,1 μονάδες βάσης, στο 4,27%, ενώ του 5ετούς διατηρείται στο 3,24%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά κατά 3,2 μονάδες βάσης, στο 2,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v