Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,28% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μικρές διακυμάνσεις, με καθοδική κατεύθυνση, στα ευρωπαϊκά yields. Δύο μονάδες χαμηλότερα το επιτόκιο του ελληνικού 5ετούς. Στο 4% διατηρείται η απόδοση του 7ετούς. Μεγαλύτερη η πτώση στις ιταλικές αποδόσεις.

Στο 4,28% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εμπορικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο Πεκίνο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ο Κινέζος αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιου Χι «πιθανότατα» θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα αυτόν τον μήνα, για συνέχιση των συζητήσεων.

Ο Στίβεν Μνούτσιν τόνισε ότι «η τρέχουσα πρόθεση είναι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός να μας επισκεφθεί αργότερα αυτό τον μήνα ενώ αναμένω ότι το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών δεν θα έχει κάποια επίπτωση». Η επίσκεψη, εάν επιβεβαιωθεί, υποδηλώνει την ανοικοδόμηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Σε πορεία για ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη βρίσκονται οι αγορές αργού, μετά την ανάκαμψη των διεθνών αγορών. Η διάθεση ενισχύθηκε από τις ελπίδες για εξεύρεση λύσης στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Την ίδια ώρα, χαμηλότερα κινείται το δολάριο, με τους επενδυτές στις αγορές συναλλάγματος να εμφανίζονται όλο και πιο βέβαιοι ότι ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα κάνει μία παύση από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής φέτος.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε την Πέμπτη ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να είναι υπομονετική όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός.

Ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Richard Clarida, επέδειξε επίσης ήπιο τόνο, υπογραμμίζοντας την επιθυμία για υπομονή όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Μικρές διακυμάνσεις, με καθοδική κατεύθυνση, στα ευρωπαϊκά yields. Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, που με καθοδική κίνηση κατά μία μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 0,188%.

Χαμηλότερα και το επιτόκιο του 10ετούς γαλλικού –με πτώση 1,2 μ.β. φτάνει στο 0,664%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου διολισθαίνει σχεδόν μία μονάδα βάσης, στο 1,268%.

Μεγαλύτερη πτώση –κατά 6,2 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο- σημειώνει η απόδοση του ιταλικού 10ετούς που κυμαίνεται στο 2,831%. H Iταλία προετοιμάζεται για την πώληση 6,5 δισ. ευρώ σε νέους τίτλους. Υποχωρεί ελαφρώς του ισπανικού 10ετούς τίτλου, στο 1,445%.

Υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, φτάνοντας στο 4,28%, κατά δύο μονάδες βάσης του 5ετούς που διαμορφώνεται στο 3,27%. Στο 4% διατηρείται η απόδοση του 7ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v