Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πολιτική αβεβαιότητα ενισχύει τα βρετανικά yields

Στο 1,31% «σκαρφαλώνει» η απόδοση του βρετανικού 10ετούς, μετά την απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο. Σταθεροποιητικές κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων.

Η πολιτική αβεβαιότητα ενισχύει τα βρετανικά yields

Μικρές αλλαγές σημειώνονται στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόρριψη της συμφωνίας του Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο την Τρίτη.

Εξαίρεση αποτελεί το επιτόκιο του βρετανικού 10ετούς που ενισχύεται 6 μονάδες βάσης, στο 1,31% από 1,25% στο προηγούμενο κλείσιμο, όπως και του ιταλικού 10ετούς, για διαφορετικούς όμως λόγους.

Oι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν με σημαντική διαφορά τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit, εξέλιξη που επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό και περιπλέκει περαιτέρω την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Συγκεκριμένα, 432 βουλευτές ψήφισαν κατά της συμφωνίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού την Τρίτη, ενώ μόλις 202 τη στήριξαν. Η κίνηση βυθίζει τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα.

Αντίθετα, καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, μία μέρα μετά τη ζήτηση-ρεκόρ για το νέο 15ετές ομόλογό της. Η χώρα συγκέντρωσε προσφορές πάνω από 35,5 δισ. ευρώ για νέο 15ετές ομόλογο το οποίο πούλησε μέσο κοινοπραξίας τραπεζών.

«Αν και αυτή είναι μία σαφής ένδειξη επιστροφής της επενδυτικής εμπιστοσύνης μετά τις περσινές διαμάχες Ρώμης-Βρυξελλών για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό, διατηρείται η προσοχή καθώς παραμένουν οι πολιτικοί κίνδυνοι όσον αφορά τις ευρωεκλογές του Μαΐου», σημειώνει ο Benjamin Schroeder, επικεφαλής στρατηγικής της ING.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 4,3 μονάδες βάσης, στο 2,82%, του γερμανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 0,22%, ενώ του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου διολισθαίνει 1,5 μονάδα βάσης, στο 1,38%.

Καθοδικά κινείται το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς. Με πτώση κατά μία μονάδα βάσης, διαμορφώνεται στο 4,26%. Σταθερό του 5ετούς, στο 3,19%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 2,6 μονάδες βάσης, στο 2,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v