Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,30% ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Στο επίκεντρο των επενδυτών η κινεζική εμπορική αδυναμία, η αυριανή κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Brexit αλλά και η απειλή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Ενισχύονται τα yields του ευρωπαϊκού νότου.

Στο 4,30% ανέρχεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων τη Δευτέρα, καθώς τα πιο αδύναμα εμπορικά στοιχεία της Κίνας αλλά και η απειλή εκλογών στην Ελλάδα ενισχύουν την αποστροφή κινδύνου.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν να ξεκαθαρίσει το Brexit, ύστερα από την αυριανή ψηφοφορία στη βρετανική βουλή για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 1,5 μονάδα βάσης, στο 0,22%, του γαλλικού 10ετούς με παρόμοια κίνηση διαμορφώνεται στο 0,64%, ενώ του βρετανικού 10ετούς κατά 2,7 μονάδες βάσης χαμηλότερα, κυμαίνεται στο 1,26%.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται 1,8 μονάδες βάσης και φτάνει στο 4,30%. Του 5ετούς κινείται ανοδικά κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 3,33%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 2,3 μονάδες βάσης, στο 2,67%.

Σύμφωνα με τον Rene Albrecht, αναλυτή της DZ Bank, το trading του Bund είναι σε «αδιέξοδο» λόγω της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για το Brexit, αύριο Τρίτη.

«Δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κανείς αν πρέπει να κάνει ράλι ή να υποχωρεί. Ολοι αναμένουν την ψηφοφορία, που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μία άνοδο στις αποδόσεις των ασφαλών καταφυγίων».

Όπως σημειώνει το Reuters, η απειλή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα διατηρεί ανοδική πίεση στα μη βασικά ευρωπαϊκά ομόλογα. Ενισχύονται οι αποδόσεις των ιταλικών, με του 10ετούς να κινείται κατά 2,7 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,89% και του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου κατά 1,6 μ.β. στο 1,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v