Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields εν αναμονή ΕΚΤ

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 4,13%, ενώ του 5ετούς, στο 3,03%, μετά το προηγούμενο κλείσιμο κάτω από το 3%, στο 2,99%. Μία με δύο μονάδες βάσης υποχωρούν οι αποδόσεις των πιο βασικών ευρωπαϊκών ομολόγων.

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields εν αναμονή ΕΚΤ

Υποχωρούν τα επιτόκια των περισσότερων ευρωπαϊκών ομολόγων την Τετάρτη, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για διατήρηση της νομισματικής πολιτικής, πηγαίνοντας προς τα πίσω την έξοδο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που ξεκίνησε το 2013.

Η Τράπεζα προειδοποίησε για αυξημένους κινδύνους κατά της οικονομίας της, ενώ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές είναι εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Πέμπτη και εν αναμονή κατεύθυνσης επίσης.

Σύμφωνα με τον Daniel Lenz, στέλεχος της τράπεζας DZ, «η αγορά επηρεάζεται από τον πολιτικό κίνδυνο του μερικού αμερικανικού shutdown και των ανησυχιών για δυνητικό Brexit χωρίς συμφωνία».

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται καθοδικά, στο 0,23%, του ιταλικού 10ετούς επίσης, κατά δύο μονάδες βάσης, στο 2,73%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου διολισθαίνει 2,2 μονάδες βάσης και φτάνει στο 1,32%, ενώ του βρετανικού 10ετούς ενισχύεται –μετά και την απογοήτευση από το εναλλακτικό σχέδιο της βρετανίδας Πρωθυπουργού για το Brexit – κατά 1,2 μονάδες βάσης, στο 1,33%.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται 1,1 μονάδα βάσης, στο 4,13%, ενώ του 5ετούς κινείται ανοδικά κατά 4 μονάδες βάσης, στο 3,03%, μετά το προηγούμενο κλείσιμο κάτω από το 3% -στο 2,99%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται 2,3 μονάδες βάσης, στο 2,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v