Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 3% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Στο 2,997% το επιτόκιο του ελληνικού τίτλου, την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις θα κρίνουν εάν η έκδοση πενταετών ομολόγων, την οποία φέρεται να σχεδιάζει ο ΟΔΔΗΧ τις επόμενες εβδομάδες, θα ανοίξει τον δρόμο της βιώσιμης επανόδου της χώρας στις αγορές.

Κάτω από το 3% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Στο 2,997% υποχωρεί το επιτόκιο του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, σημειώνοντας καθοδική κίνηση κατά περίπου μία μονάδα βάσης, από το προηγούμενο κλείσιμο στο 3,005%.

Η κίνηση έρχεται στον απόηχο του δεύτερου γύρου μεταμνημονιακής εποπτείας και σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό εάν η έκδοση πενταετών ομολόγων, την οποία φέρεται να σχεδιάζει ο ΟΔΔΗΧ τις επόμενες εβδομάδες, θα ανοίξει τον δρόμο της βιώσιμης επανόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Ο ΟΔΔΗΧ συνεχίζει να αναζητά παράθυρο ευκαιρίας για την πρώτη μεταμνημονιακή έκδοση ομολόγων, με τις πληροφορίες από πηγές της αγοράς να αναφέρουν διεργασίες άμεσης έκδοσης πενταετών ομολόγων, της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Με τα σημερινά δεδομένα και με τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων σε φθίνουσα τροχιά τις τελευταίες ημέρες, εκτιμάται πως μια τέτοια έκδοση θα έβγαινε με απόδοση της τάξεως του 3,55%-3,65%. «Κλειδωμένες» αποφάσεις δεν υπάρχουν και τα σχέδια μπορεί να «συγκρατηθούν», αναλόγως των εξελίξεων.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 3,2 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,12%, από το τελευταίο κλείσιμο στο 4,154%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v