Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 4% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Υπό πίεση το ισπανικό κόστος δανεισμού, καθώς ο Πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στα μέσα Απριλίου. Η κυβέρνησή του αναζητά στήριξη για να περάσει τον προϋπολογισμό του 2019 στη Βουλή.

Κάτω από το 4% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Υψηλότερα από το πρόσφατο χαμηλό 10 μηνών κυμαίνεται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς την Τρίτη, αντανακλώντας έτσι την αυξανόμενη προσοχή των επενδυτών, ενόψει ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό αυτή την εβδομάδα και τις ενισχυμένες αναφορές για πρόωρες εκλογές.

Τα περισσότερα επιτόκια 10ετών ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται υψηλότερα, καθώς η συμφωνία για την αποφυγή του κλεισίματος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύει τις μετοχές και ρίχνει τη ζήτηση για προϊόντα σταθερού εισοδήματος.

Τα φώτα στρέφονται στην Ισπανία, όπου ο Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξετάζει –σύμφωνα με πληροφορίες- το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στα μέσα Απριλίου. Η κυβέρνησή του αναζητά στήριξη για να περάσει τον προϋπολογισμό του 2019 στη Βουλή.

Το κόμμα του Σάντσεθ εξαρτάται από τα μικρότερα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των εθνικιστών της Καταλονίας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν κατά. Η ψηφοφορία είναι την Τετάρτη.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κυμαίνεται στο 1,23%, ενώ του ιταλικού 10ετούς με πτώση κατά 2,9 μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 2,86%.

Του γαλλικού 10ετούς σταθερή στο 0,56%, του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται 1,1 μονάδα βάσης, στο 0,12%, όπως και του βρετανικού που διαμορφώνεται στο 1,19%. 

Κατά 1,9 μονάδες βάσης χαμηλότερα το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, στο 3,98%, ενώ 5,4 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 5ετούς, στο 2,72%. Διολισθαίνει και το επιτόκιο του 7ετούς, κατά 3,9 μονάδες βάσης, στο 3,57%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται 2,1 μονάδες βάσης, στο 2,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v