Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Στο 3,94% διολισθαίνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου. Στο 3,51% η απόδοση του 7ετούς και στο 2,67% του 5ετούς.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μία ημέρα μετά το Eurogroup και ενώ πτωτική πορεία ακολουθούν και οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων. 

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, βρίσκεται πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,94%.

Βουτιά εννέα μονάδων βάσης πραγματοποιεί η απόδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου, στο 3,51%, ενώ του 5ετούς τίτλου καταγράφει απώλειες 10 μονάδων βάσης, στο 2,67%. 

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,86%, ενώ του 5ετούς βουτάει πέντε μονάδες βάσης στο 1,87%. 

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των περισσότερων 10ετών ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται υψηλότερα, καθώς η συμφωνία για την αποφυγή του κλεισίματος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύει τις μετοχές και ρίχνει τη ζήτηση για προϊόντα σταθερού εισοδήματος.

Υψηλότερα από το πρόσφατο χαμηλό 10 μηνών κυμαίνεται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς την Τρίτη, αντανακλώντας έτσι την αυξανόμενη προσοχή των επενδυτών, ενόψει ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό αυτή την εβδομάδα και τις ενισχυμένες αναφορές για πρόωρες εκλογές.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κυμαίνεται στο 1,23%, ενώ του ιταλικού 10ετούς με πτώση κατά 2,9 μονάδες βάσης, κυμαίνεται στο 2,86%.

Του γαλλικού 10ετούς σταθερή στο 0,56%, του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται 1,1 μονάδα βάσης, στο 0,12%, όπως και του βρετανικού που διαμορφώνεται στο 1,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v