Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έτους το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,72%, ενώ του 5ετούς κινείται καθοδικά κατά 6,8 μονάδες βάσης, στο 2,96%. Σε χαμηλό δύο ετών υποχωρεί του γαλλικού 10ετούς, καθώς ενισχύεται η δημοτικότητα του Μακρόν.

Σε χαμηλό έτους το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα. Το επιτόκιο του 10ετούς κυμαίνεται 5,2 μονάδες βάσης χαμηλότερα και φτάνει στο 3,72%, που είναι το πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας χρονιάς. Του 5ετούς υποχωρεί 6,8 μονάδες βάσης και περνάει κάτω από το 3%, στο 2,96%. Του 7ετούς υποχωρεί 7,3 μονάδες βάσης, στο 3,29%.

Το γαλλικό κόστος δανεισμού υποχωρεί στο πιο χαμηλό σημείο από τον Νοέμβριο του 2016, καθώς «ξεθωριάζουν» οι επιπτώσεις από τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». Τα περισσότερα επιτόκια των κρατικών ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται χαμηλότερα λόγω των προσδοκιών της νομισματικής πολιτικής.

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν ενισχύεται και φτάνει σε επίπεδο προ διαδηλώσεων, στο 32%, σύμφωνα με δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας. 

«Αυτό που αρχίζουν να βλέπουν οι αγορές είναι ότι ο Μακρόν φαίνεται ότι παραμένει σταθερός», σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της τράπεζας DZ, Christian Lenk.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς διολισθαίνει μία μονάδα βάσης, στο 0,51%, του γερμανικού 10ετούς παραμένει στο 0,10%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 1,18%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 2,9 μονάδες βάσης – χθες έκανε ράλι μετά τη διατήρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας στο ΒΒΒ από τη Fitch – και διαμορφώνεται στο πρωινό trading στο 2,73%, ενώ του ισπανικού 10ετούς κυμαίνεται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v